Autors Ziņojums
Tēma: virszemes ciparu TV tāluztvēršana
agrāk, sīks būdams, PSRS laikos nodarbojos ar metru un decimetru viļņu analogās televīzijas tāluztvēršanu.
Visādas Lietuvas, Igaunijas, Skandināvijas, Polijas, pat RAI no Itālijas tika ķerts.
Kā ciparu TV lauciņā iet ar tāluztvēršanu?
Kāds nodarbojas? Un ja nodarbojas, kādi rezultāti?
Ļoti interesē tieši Jelgava, kāds tver Šauļu retranslatora leišu ciparu paketes?
Profils
THANK_POST
Tēma: Re: virszemes ciparu TV tāluztvēršana
Šite palasījies?
http://www.boot.lv/forums/index.php?/to ... szemes-tv/
Profils
THANK_POST
Ir apstiprinājums stabilai Zviedru DT uztveršanas iespējai Liepājā - 4FTA kanāli. 12.jūlijs 2010.
Profils
THANK_POST
Patreiz ir ļoti laba TV tāluztvere. Katru vakaru sēžu Lielvardē pie antenām un grozu. Diemžēl ar digitālās TV tāluztveri ir daudz švakāk kā ar analogās TV uztveršanu. Tos pašus leišu kanālus analogajā signālā redzu bez problēmām, bet digitālos nekā.
Profils
THANK_POST
Vakar vakarā, vispār negrozot antenu (DTX-92F noregulēta Rīgas virzienā+ Terras pastiprinātājs 20Db), mierīgi skatījos Ventspils TV (30.kan.). Pārskanējot kanālus, saķēru arī igauņus no Pērnavas raidītāja (514KHz) un kaut kādu zviedru raidītāju (642KHz). Bilde gan nestabila- brīžiem pazuda. Pats interesantākais, ka ieskanējās arī Latgales TV no Rēzeknes (658KHz), kas atrodas pilnīgi pretējā virzienā, tai pat laikā Viesītes raidītāju ar mugurpusi neķēra.
Televizors Philips ar iebūvēto dekoderu, atrodos pie Rīga-Daugavpils šosejas 74km no Rīgas uz bijušo Ogres un Aizkraukles rajonu robežas.Ne Selteka, ne Stārs neko no augstākminētā nespēja noķert.
Šodien pa dienu gan nerāda nevienu no šiem kanāliem.
Profils
THANK_POST
šodien nolēmu ar istabas antēnu paķimerēties un šādi rezultāti : RAF masīvs (Jelgava) astotais stāvs, 21:30, logi iziet uz Lietuvu, "noķēru" 762,0 MHz un 810,0 MHz. Lietuvas virszemes televīzija, kopsummā = 20.kanāli (10. kanāli nekodēti). Atradu leišu mājas lapu : http://www.rrt.lt/index.php?-1266040961.
No turienes nočekoju, ka signāls nāk no Jaunakmenes. Dīvaini, krievu laikā, cik man zināms, TV točka atradās Šauļos. Tālāk, es FIGEJU!
Lietuvā cilvēki brīvi skatās BBC World, Euronews, TV6!!!, Sport1 ....... kopsummā ar visiem kodētiem sanāk 53.kanāli. Iespējams uz šodienu pat vairāk, jo leišu mājas lapas info nesakrīt ar realitāti, es par vienu kodēto kanālu vairāk noķēru viņējā pakā.
Man jautājums! Kas šeit Latvijā darās?

p.s.
šķiet viena atbilde - pie mums ir daudz krievu (Lietuvā simts reizes mazāk), kuri ir gatavi nedomāt un maksāt!
Es uzskatu, ka Latvijas virszemes TV pašreizējā stadijā - laupīšana dienas laikā :(
Profils
THANK_POST
Citāts:
Man jautajums! Kas seit Latvija daras?

Kas? kas...
Vai tad Tu nezini?
- Nasing spēšal!
(jau 20.gadi)
Citāts:
p.s.
skiet viena atbilde - pie mums ir daudz krievu (Lietuva simts reizes mazak), kuri ir gatavi nedomat un maksat!

Jā, jā, tiešam, tas ir krievi vainigi!
Kas vel cits?
Precīzak - Maskavas roka!
gils_, zvaigžņu kastes tauta sauc par šķeles pankukam. Nezin, gadijumā kāpēc?
Ak, jā, krievi taču...(ka es aizmirs?)
Tie tak nedomā, un tik maksa! Latvieši nav tadi.
(rudenī redzesi, par ko tie atkal nobalsos...)
Vai, ko te es stulbajs (nedomajošajs) muldu...
Jāskrien ātri maksat!
Citāts:
Es uzskatu, ka Latvijas virszemes TV pašreizējā stadijā - laupīšana dienas laikā

Vai tad, tiešam?
Un kurš tad kūru aplaupā?
Profils
THANK_POST
Lietuvas Virszemes TV ir 14 (!!!) bezmaksas kanāli, tostarp visi Lietuvas kanāli, kā arī EuroNews, BBC News, TV Polonia, Sport1, mūzikas kanāls Liuks un vēl šis tas. Kvalitāte dažiem kanāliem gan ir zemāka nekā mūsu pašu Virszemes TV, tā kā tas ir pluss mūsu lauciņā, bet nu skaitlis 5 pret 14 izskatās diezgan smieklīgi. Un Lietuvā analogā TV nemaz vēl nav izslēgta, tā tiks izslēgta tikai 2012.gadā.
Profils
THANK_POST
Nav jau tik saulaini ar leišu digitālo TV. Jā, kanālu varbūt vairāk, bet raidītājiem mazas jaudas. Vismaz Lielvārdē es analogos raidītājus redzu bez problēmām, bet digitālos tikai "uz svētkiem", kad laba signāla izplatīšanās. Pierobežā Biržu raidītājs vispār ir izsmiekls ar savu nīkulīgo jaudu.
Profils
THANK_POST
Tur es tev piekrītu! Analogos redzu visu diennakti (tiesa, problēmas ir ar 39.kanālu un BTV, jo tas ir super vārgs), taču no digitālajiem tikai 2 frekvences, 21.kanālu un 35., un arī vakaros un tikai no rītiem.
Bet gan jau, analogie aizies, pārcels frekvences, palielinās arī jaudas un būs viss uztverams. Vot mani interesē kā igauņi izskatās.
Profils
THANK_POST
Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo: Atlasīt pēc
© SIA Lattelecom 2008